Mijn eerste blog, mijn eerste yogales

Nou, phoe, de kop is er af zeggen sommige mensen wel eens! En dan ineens moet je wat nuttigs typen, want daar ging het om toch? Ìk wou wat delen….

Misschien is het voor de logica goed om te beginnen met mijn eerst yogales. In Woltersum, onder de molen! Een prachtige plek en een prachtige vrouw! Zij heeft mij voor het eerst een nieuwe laag in mijn hoofd laten zien. Ze heeft me begeleid naar een kant van mezelf die ik daarvoor nog nooit had ervaren, of misschien wel? Het was fysiek zoals je uitgeput en toch opgeladen bent na een lange strandwandeling op Vlieland in juni. Maar mentaal was er nog wel totale chaos. TOTAAL!

Mijn docente is heel goed in het creëren van een sfeer, en ik voelde me er direct thuis. Maar haar stem, langzaam pratend, zo “invoelend” (vond ik toen nog een heel vies woord), werkte enorm op mijn lachspieren! Wat is dit voor poppenkast!

Ik lag daar op mijn matje en dacht, we kunnen nu twee dingen doen. Of ik ga hier tien lessen voor spek en bonen liggen, of ik ga luisteren en echt doen wat ze zegt…..

Stapje voor stapje liep ik mijn lijf af, stapje voor stapje kwam ik in contact met mijn voeten, benen, billen, buik, borst, schouders, nek en hoofd. Wouw, ik heb voeten. Wouw ik kan mijn schouders ontspannen. En zo lag ik daar ontspannen met een druk hoofd, en ik kon me niet herinneren wanneer ik me voor het laatst zo ontspannen had gevoeld.

Mijn hoofd kwam wat later mee, een jaartje of acht…

Er is veel veranderd sinds die tijd, ik ben volwassen geworden en ben mijn jas van ongemak en pijn aan het afdoen. Een proces wat ik graag deel♥99895dd02128847e1b0d8aee199b00ff

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s